2023 Yılı CFA Burs Başvuruları Çağrısı

26 Mayıs 2023 Cuma

Değerli öğrencilerimiz,

Bildiğiniz gibi Piri Reis Üniversitesi Ekonomi ve Finans Bölümü CFA Institute tarafından 2021 yılında “CFA Affiliated University” olarak kabul edilmiştir. Bu işbirliğinin sağlamış olduğu avantajlardan bir tanesi de CFA Institute tarafından öğrencilerimize sağlanan burs imkanlarıdır.

2023 yılı bursundan faydalanmak isteyen öğrencilerimizin aşağıda belirtilen başvuru evraklarını Arş. Gör. Yasin Enes Aksu’ya (yeaksu@pirireis.edu.tr) en geç 09.06.2023 tarihine kadar iletmesi gerekmektedir.

1.Başvuru dilekçesi

2.Transkript

3.Özgeçmiş

CFA tarafından sağlanan burs imkanından 3 öğrencimiz faydalanabilecek olup, bu ilan lisans ve yüksek lisans öğrenimi halen devam eden tüm fakülte ve enstitü öğrencilerine açıktır. Bursun kapsamı program kayıt ücretinin (350 USD) tamamı ve Seviye-1 sınavı başvuru ücretinin (900 USD) bir bölümünden oluşmaktadır. Adayların belirlenmesi sonrasında Eylül-Ekim aylarında sınava yönelik bir seminer programı da planlanmaktadır. 2023 yılında sınavı başarı ile geçenlerin katılım payının yarısı da sınav sonucunun ibrazı karşılığında CFA Istanbul tarafından karşılanacaktır.

Özetle kariyerinizde önemli bir adımı atmak üzere sağlanan fırsatın maliyeti öğrencilerin başvurusu sırasında 350 USD olup, sınavda başarılı olunması halinde 175 USD'nin geri iadesi söz konusudur.

Detaylı bilgi için aşağıdaki linkleri inceleyebilirsiniz.