Başvuru ve Kontenjanlar

Piri Reis Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Kontenjanları ve Başvuru Koşulları aşağıda yer almaktadır.

PÎRÎ REİS ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJAN VE BAŞVURU KOŞULLARI

ENSTİTÜ ANABİLİM DALI/PROGRAM Y. L. ** Yatay Geçiş / Y.L. Y.UY. /YL ARANAN KOŞULLAR YABANCI DİL BELGESİ VE PUANI*
Sosyal Bilimler Uluslararası İşletme ve Ticaret/İşletme-Tezli-İngilizce 25 5 5 ALES Eşit-Ağırlık En az 55,  GMAT En az 450,  Eski GRE En az. 610, Yeni GRE Min. 149,  Lisans Mezuniyet Not Ortalaması 2.5/4.0 or 63/100. YDS, ÜDS, KPDS,TOEFL
Sosyal Bilimler Uluslararası İşletme ve Ticaret/İşletme-MBA-Tezsiz-Türkçe 25 5 5 ALES şartı  aranmaz Yabancı Dil Şartı Yoktur.
Sosyal Bilimler Denizcilik İşletmeleri ve Yönetimi/Deniz İşletmeciliği ve Ekonomisi 25 5 5 ALES Eşit-Ağırlık En az 55,  GMAT En az 450,  Eski GRE En az. 610,  Yeni GRE Min. 149,     Lisans Mezuniyet Not Ortalaması 2.5/4.0 or 63/100. YDS, ÜDS, KPDS, TOEFL
Sosyal Bilimler Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık/Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi 25 5 5 ALES şartı aranmaz Yabancı Dil Şartı Yoktur.

*İngilizce olan programlar için ise ayrıca okulumuz Hazırlık Bölümü tarafından yapılacak seviye sınavından veya KPDS, YDS, ÜDS, YÖKDİL sınavlarından en az 60 puan; veya TOEFL IBT sınavından en az 72 ve PTE Akademik sınavından en az 55 almak ve belgelemek zorunluluğu vardır.

**Mevcut kontenjanlar kurumsal anlaşmalar ile düzenlenecek Yüksek Lisans programlarını içermemektedir.

PÎRÎ REİS ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJAN VE BAŞVURU KOŞULLARI

Piri Reis Üniversitesi 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Kontenjanlar

PÎRÎ REİS ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI İŞLETME DOKTORA PROGRAMI KONTENJAN VE BAŞVURU KOŞULLARI

ENSTİTÜ

ANABİLİM DALI/

DR.

Yatay Geçiş DR.

Y. UY. D.R.

ARANAN KOŞULLAR

YABANCI DİL
BELGESİ VE PUANI

Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret/İşletme Doktora Programı (İngilizce)

*Yüksek Lisans Derecesi ile Başvuracak Türk Öğrenciler İçin

**Lisans Derecesi İle Başvuran Öğrenciler İçin

*Yüksek Lisans Derecesi ile Başvuracak Türk Öğrenciler İçin:

• Yüksek lisans derecesi
    • 6.2.2013 tarihinden önce tezsiz yüksek lisans programlarına kayıtlı olan veya mezun olan öğrenciler programa başvurabilir.
    • Lisansüstü giriş sınavından (ALES) minimum 65 puan almak veya GMAT minimum 500 puan, GRE (Sayısal) minimum 153 (685) almış olmak.
  • İngilizce yeterlilik belgesi
    • YÖK tarafından kabul edilen İngilizce yeterlik sınavlarından birine girip en az YDS:65 veya muadili puan almış olmak veya TOEFL IBT minimum 94 puan almış olmak.
  • Resmi Transkript (Lisans ve Yüksek Lisans)
  • Yüksek Lisans Tezinin bir adet kopyası
  • Bilim Sınavı ve Mülakat

**Lisans Derecesi İle Başvuran Türk Öğrenciler İçin:

• Lisansüstü giriş sınavından (ALES) minimum 80 puan almak, veya GMAT minimum 500 puan, GRE (Sayısal) minimum 153 (685) almış olmak
  • YÖK tarafından kabul edilen İngilizce yeterlik sınavlarından birine girip en az YDS:65 veya muadili puan almış olmak veya muadili puan almış olmak veya TOEFL IBT minimum 94 puan almış olmak
  • Resmi Transkript (Lisans )
  •  Amaç Mektubu (1,500-2,000 kelime arasında)
  • Mülakat (Fark dersleri alındıktan sonra Enstitü Yönetim Kurulu Kararı ile Bilim Sınavı uygulanabilir.)

Açılış Dosyasında Bulunan Programa Kabul Koşulları

Yüksek Lisans Derecesi ile Başvuracak Yabancı Uyruklu Öğrenciler İçin:

Doktora programlarına başvuracak öğrenciler, Türk Öğrenciler için geçerli olan Kabul ve Kayıt Şartlarına tabidir.

Değişim Öğrencileri İçin:

Öğrenci, kendi üniversitesinde tam zamanlı öğrenci olmalıdır. Öğrencinin üniversitesi ile Piri Reis Üniversitesi arasında kurumlararası anlaşma bulunmalıdır. Üniversite, öğrenciyi resmi yollarla ilgili değişim programına aday olarak göstermelidir. Öğrencinin kendi üniversitesi, başvuru evraklarını Piri Reis Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisine gönderir. Başvurular, ilgili bölüm ve Dış İlişkiler Ofisi tarafından değerlendirilir.

Yüksek lisans derecesine sahip alan dışı başvurularda gerekmesi halinde bilimsel hazırlık uygulanacaktır.

Piri Reis Üniversitesi 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Kontenjanlar

PÎRÎ REİS ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İŞLETME DOKTORA PROGRAMI KONTENJAN VE BAŞVURU KOŞULLARI

ENSTİTÜ

ANABİLİM DALI/