KONTENJAN VE BAŞVURU KOŞULLARI

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Yüksek Lisans  (Tezli-Tezsiz ) Programları

Kontenjan Ve Başvuru Koşulları

ENSTİTÜ ANABİLİM DALI/
Y. L. DR. Y.UY.
Y.L.
Y. UY.
D.R.
ARANAN KOŞULLAR YABANCI DİL
BELGESİ VE PUANI
Sosyal Bilimler İşletme-MBA-Tezsiz-Türkçe 25 - 5 - ALES şartı aranmaz. Yabancı Dil Şartı Yoktur.
Sosyal Bilimler Deniz İşletmeciliği ve Ekonomisi 25 - 5 - ALES Eşit-Ağırlık En az 55,                                                                                    GMAT En az 450,                                                                                                           Eski GRE En az. 610,                                                                                                               Yeni GRE Min. 149,                                                                                                         Lisans Mezuniyet Not Ortalaması  2.5/4.0 or 63/100. YDS, ÜDS,KPDS,TOELF,  YÖKDİL *
Sosyal Bilimler Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi- Tezsiz Türkçe 25 - 5 - ALES şartı aranmaz. Yabancı Dil Şartı Yoktur.
İşletme Yüksek Lisans Programına aşağıda belirtilen program mezunları başvurabilirler. Deniz İşletmeciliği ve Ekonomisi Yüksek Lisans Programına aşağıda belirtilen program mezunları başvurabilirler.
4 yıllık eğitim veren tüm fakülteler. Denizcilik Eğitimi veren 4 yıllık tüm Fakülteler,                                                                                                                 İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri,
Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi Yüksek Lisans Programına aşağıda belirtilen program mezunları başvurabilirler.
4 yıllık eğitim veren tüm fakülteler.

*Başvuruları ÖSYM Başkanlığı’nın güncelleme tarihinden önce yapılmış olması kaydı ile güncelleme tarihini takip eden günden başlamak üzere 30 gün
içerisinde yapılan sınavlar için, güncelleme tarihinden önce yürürlükte olan eşdeğerlik tablosu geçerlidir. Bu süre eşdeğerliliği kaldırılmış sınavlar için de kabul edilecektir. Diğer durumlarda eşdeğerlik tablosu güncelleme tarihi itibari ile uygulanacaktır.
YÜKSEK LİSANS İÇİN YABANCI DİL SINAVI
Sınav Türü Not
PRU'nun Yaptığı Yabancı Dil Sınavları 60
TOEFL (Paper Based) 533
TOEFL (Computer Based) 200
TOEFL (Internet Based) 72
YDS 60
YÖKDİL 60
ÜDS 60
KPDS 60
PTE (Akademik) 55
KPDS, ÜDS, YDS, İLE e-YDS sınav sonuçlarının geçerlilik süresi 5 yıldır.

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı İşletme(İngilizce) Doktora Programı

Kontenjan Ve Başvuru Koşulları

Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı’nın 06.07.2017 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında Enstitümüz; Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret Anabilim Dalı, İşletme Doktora (İngilizce) Programının açılması uygun görülmüştür.

ENSTİTÜ ANABİLİM DALI/

Derecesi İle

Başvuran

Öğrenciler İçin

* Yüksek Lisans Derecesi ile Başvuracak Türk Öğrenciler İçin:

1- Yüksek lisans derecesi

6.2.2013 tarihinden önce tezsiz yüksek lisans programlarına kayıtlı olan veyamezun olan öğrenciler programa başvurabilir.

- Lisansüstü giriş sınavından (ALES) minimum 65 puan almak veya GMAT minimum 500 puan, GRE (Sayısal) minimum 153 (685) almış olmak.

2- İngilizce yeterlilik belgesi

-YÖK tarafından kabul edilen İngilizce yeterlik sınavlarından birine girip en az YDS:65 veya muadili puan almış olmak veya TOEFL IBT minimum 94 puan almış olmak.

3- Resmi Transkript (Lisans ve Yüksek Lisans)

4-Amaç Mektubu (1,500-2,000 kelime arasında)

5- Yüksek Lisans Tezinin bir adet kopyası

6- Bilim Sınavı ve Mülakat

**Lisans Derecesi İle Başvuran Öğrenciler İçin:

1- Lisansüstü giriş sınavından (ALES) minimum 75 puan almak, veya GMAT minimum 500

puan, GRE (Sayısal) minimum 153 (685) almış olmak

2-YÖK tarafından kabul edilen İngilizce yeterlik sınavlarından birine girip en az YDS:65

veya muadili puan almış olmak veya muadili puan almış olmak veya TOEFL IBT

minimum 94 puan almış olmak

3-Resmi Transkript (Lisans )

4-Amaç Mektubu (1,500-2,000 kelime arasında)

5- Mülakat (Fark dersleri alındıktan sonra Enstitü Yönetim Kurulu Kararı ile Bilim Sınavı

uygulanabilir.)

Açılış Dosyasında Bulunan Programa Kabul Koşulları

Yüksek Lisans Derecesi ile BaşvuracakYabancı Uyruklu Öğrenciler İçin:

Doktora programlarına başvuracak öğrenciler, Türk Öğrenciler için geçerli olan Kabul ve Kayıt Şartlarına tabidir.

Değişim Öğrencileri İçin: Öğrenci, kendi üniversitesinde tam zamanlı öğrenci olmalıdır. Öğrencinin üniversitesi ile Piri Reis Üniversitesi arasında kurumlararası anlaşma bulunmalıdır. Üniversite, öğrenciyi resmi yollarla ilgili değişim programına aday olarak göstermelidir. Öğrencinin kendi üniversitesi, başvuru evraklarını Piri Reis Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisine gönderir. Başvurular, ilgili bölüm ve Dış İlişkiler Ofisi tarafından değerlendirilir.Yüksek lisans derecesine sahip alan dışı başvurularda gerekmesi halinde bilimsel hazırlık uygulanacaktır.