Avrupa Atık Azaltım Haftası

T.C

MARMARA BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI
Çevre Yönetimi Koordinatörlüğü

Atık azaltma, ürünün yeniden kullanımı ve maddesel geri dönüşüm stratejileri hakkındafarkındalık yaratmayı 2009’dan beri temel amaç edinen Avrupa Atık Azaltım Haftası (European Week for Waste Reduction – EWWR) Projesi, atık yönetimi kapsamında dört temel faaliyet temasına (Azalt -Reduce-, Yeniden kullan -Reuse-, Geri dönüştür -Recycling- ve Avrupa’yı temizleyelim -Let’s Clean up Europe-) odak oluşturmak için teşvik sağlamakta ve hedefli iletişim araçları ile paydaş kapasitelerini güçlendirmektedir. Avrupa Atık Azaltma Haftası, tek bir hafta boyunca sürdürülebilir kaynak ve atık yönetimi hakkında bilinçlendirme eylemlerinin uygulanmasını teşvik etmeyi amaçlayan bir girişimdir. Belediyeler, kamu kurumları, atık yönetim şirketleri, özel şirketler, sivil toplum örgütleri, okullar ve üniversitelerin yanı sıra vatandaşlar da bireysel olarak EWWR'ye katılabilirler. Marmara Belediyeler Birliği’nin (MBB) Türkiye Koordinatörü olduğu, EWWR Projesi kapsamındaki etkinlikler bu yıl 21-29 Kasım 2020 tarihlerinde “Görünmez Atık” teması ile gerçekleştirilecektir. Türkiye’den projeye yönelik tüm başvurular MBB koordinasyonuyla kabul edilecek olup başvuru aşamasında ihtiyaç duyulacak tüm detaylara marmara.gov.tr/ewwr/ internet sitesinden erişilebilecektir. Belediyeler ve ilgili tüm başvuru sahipleri; EWWR’a ait resmi internet adresi (ewwr.eu/en) üzerinden “register” linki aracılığıyla kayıt olduktan sonra, projelerinin söz konusu sisteme İngilizce olarak girişini sağlayabileceklerdir. Bu gelişmeler çerçevesinde yürütülen koordinasyon çalışmalarına destek olarak üniversitenizin EWWR’ye katılımı, tüm fakültelerin ve öğrenci topluluklarının haberdar edilmesi ile öğrencilerin aktif katılımına olanak sağlanması hususunun çok önemli olduğu değerlendirilmektedir.

M. Cemil ARSLAN
                                                                     Başkan a.