Meslek Yüksekokulu Öğrenim Bursu

25 Kasım 2020 Çarşamba

Değerli Öğrencilerimiz,

Türkiye ve ABD arasında imzalanan ikili bir anlaşma ile 1949 yılında kurulmuş olan ve bütçesi iki ülke hükümetlerinin katkılarıyla sağlanmakta olan Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu, Türkiye'deki meslek yüksekokullarında belirli alanlarda okumakta olan öğrencilere yönelik Meslek Yüksekokulu Öğrenim Bursu (Community College Initiative Program) sağlamaktadır. Bir akademik yıl (yaklaşık 9 ay) için sağlanacak olan burs programına ev sahipliği yapmak üzere ABD’de 14 Meslek Yüksekokulu belirlenmiştir. Detaylarına aşağıdaki link üzerinden ulaşabilecek olan bursa, şartları sağlayan ve Türkiye’de bir meslek yüksekokuluna kayıtlı olan adaylar (Hazırlık Sınıfı, 1. Sınıf veya 2. Sınıf öğrencisi) başvurabilecektir.

Burs sağlanan alanların alt dalları incelendiğinde, okulumuzda eğitimi verilmekte olan Gemi Makineleri İşletmeciliği, Mekatronik, Lojistik, Bilgisayar Programcılığı ve Aşçılık programı öğrencilerimizin bu burstan faydalanmasının mümkün olduğu, ayrıca işletme yönetimi ile ilişkili olan program öğrencilerinin de faydalanmasının ihtimal dâhilinde olduğu değerlendirilmiştir. Son başvuru tarihi 14 Aralık 2020 olarak belirlenen bursa müracaat için en az 2.80 ortalama ve en az orta seviyede İngilizce bilgisi istenmektedir. Burs başvurusu yapacak olan öğrencilerimiz Danışmanlarına ve DMYO Müdürlüğüne bilgi vereceklerdir. Burs kazanan adaylar, eğitimlerine 1. Sınıf veya 2. Sınıf öğrencisi olarak sadece bir akademik yıl süresince devam edecekler, eğitim sonunda başarılı olanlar sertifika alacaklardır.

Mesleki kariyer açısından önemli bir aşama olacağı düşünülen burs programı ile ilgilenen öğrenciler için 01 Aralık 2020 Salı günü 12.00-13.30 saatleri arasında, Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu tarafından bir web semineri düzenlenecektir. Seminere katılmak için link ve ID numarası aşağıda verilmiştir.

Time: Dec 1, 2020 12:00 PM

Join Zoom Meeting