Pîrî Reis Üniversitesi Hukuk Fakültesi ELFA - Avrupa Hukuk Fakülteleri Birliği Tam Üyelik Başvurusu Onaylandı

28 Aralık 2020 Pazartesi
Pîrî Reis Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin, ELFA - Avrupa Hukuk Fakülteleri Birliği (European Law Faculties Association) tam üyelik başvurusu ELFA Yönetim Kurulu tarafından onaylandı.

ELFA Avrupa Hukuk Fakülteleri Birliği (European Law Faculties Association), Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde bulunan 80 hukuk fakültesinin katılımı ile 1995 yılında Belçika’nın Leuven kentinde kurulmuştur. Birliğin temel amacı hukuk fakülteleri ve hukuk eğitiminin güncel sorunlarının tartışıldığı uluslararası bir platform yaratmak olup, düzenlediği etkinlikler ile hukuk fakülteleri arasında önemli bir uluslararası network oluşturmaktadır.
2014 yılında Amerika Birleşik Devletleri, Rusya, Çin, Avusturalya ve Orta Doğu gibi Avrupa dışı ülkelerde mukim hukuk fakültelerine “bağlı üye” (affiliate member) statüsünün verilmesi ile birlikte ELFA, 46 ülkeden 200’den fazla üye sayısına ulaşmıştır.
Birliğin genel üye profilini dünyanın çeşitli bölgelerinde yer alan hukuk fakülteleri oluşturmakla beraber Barcelona Barosu (Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona), İngiltere ve Galler Ipsley Mahkemesi Hukuk Derneği (The Law Society of England and Wales Ipsley Court) ve Hukuk Akademisyenleri Derneği (Society of Legal Scholars) gibi profesyonel örgütler de bağlı üye statüsü altında ELFA üyeleri arasına katılmışlardır. Ayrıca, ELFA’nın AALS (Association of American Law Schools - Amerikan Hukuk Fakülteleri Birliği), SEALS (Southeastern Association of Law Schools Güneydoğu [Amerika] Hukuk Fakülteleri Birliği), ALTA / ALAA (Australasian Law Academics Association - Avustralasyalı Hukuk Akademisyenleri Birliği) gibi birçok kurum ile yakın iş birliği içerisinde olduğu bilinmektedir.