2020-2021 Bahar Dönemi Yatay Geçiş Başvuruları

Sonuçların İlanı: 03 Şubat 2021
Kesin Kayıt Tarihi: 04 - 05 Şubat 2021
Yedek Kayıt Tarihi: 08 - 09 Şubat 2021

Başvurular Sistem Üzerinden Yapılacak Olup, Posta veya Elden Başvuru Evrakı Kabul Edilmeyecektir.

Üniversitemiz Önlisans / Lisans programlarına 2020-2021 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılında yatay geçiş yapmak isteyen öğrencilerin başvuru işlemlerini en geç 29 Ocak 2021 tarihine kadar, Başvuru Sistemi adresinden yapılması gerekmektedir.

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Lisans ve Önlisans Yatay Geçiş Kontenjanlarını Görmek İçin Aşağıdaki Linki Tıklayınız!

BAŞVURU YAPILIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSULAR

• Lisans ve Ön lisans programlarına için Merkezi Yerleştirme Puanına göre başvuru kabulü alınacaktır,
  • Kurum içi yatay geçiş başvuruları için Merkezi Yerleştirme Puanına göre başvuru kabulü alınacaktır,
  • Lütfen başvuru formunda yer alan Kişisel Bilgileri - Eğitim Bilgileri - Tercih ve Sınav Bilgilerini sonuna kadar doldurup gerekli belgelerinizi Belgeler alanından yükleyiniz,
  • Başvuru alanından sisteme yüklediğiniz evraklarınızın onaylı ( Islak İmzalı veya E-İmzalı ) olması gerekmektedir. Başvuru esnasında sisteme yüklenen evrakların kayıt esnasında orijinallerinin teslim edilmesi gerekmektedir, aksi takdirde başvurunuz olumlu olsa bile kayıt işleminiz kabul edilemeyecektir.
  • Başvurunuzda yer alan e-posta ve telefon numaranızın yer aldığı iletişim bilgilerinizin güncel ve doğruluğu başvuru sonucunuzun geri bildirilmesi acısından önem taşımaktadır. Lütfen tüm bilgilerinizin doğru olduğundan emin olunuz,

Ayrıca Üniversitemiz yatay geçiş burs / indirimlerinden yararlanma koşulları aşağıdaki durumlarda geçerli olacaktır.

• Yatay geçiş burs / indirimleri sadece yıllık kayıt yenilemelerde geçerli olup; uzatma döneminde ve kredi başı ücretlendirmelerde burs / indirimleri geçerli değildir.
  • Yatay geçiş burs / indirimlerinde öğrencinin intibakının yapıldığı sınıfa göre öğrencilik süresi hesaplanır.
  • Yatay geçiş yapmadan önce hazırlık hariç okumuş olduğunuz dönemler toplam burs süresinden düşülür.
  • Verilecek burs / indirim oranları her yıl değerlendirilebilir. Ücretler ile ilgili Mali İşler Müdürlüğü ile görüşebilirsiniz.

KURUM İÇİ VE KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARINDAN SONRA DEĞERLENDİRME SONUCUNA GÖRE KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLARIMIZIN, KAYIT İÇİN DAVET EDİLDİKLERİNDE SİSTEME YÜKLEDİKLERİ EVRAKLAR DIŞINDA GETİRMELERİ GEREKEN BELGELER AŞAĞIDA YER ALMAKTADIR.

Kurum İçi Yatay Geçiş ile Kayıt Hakkı Kazanan Öğrencilerimizin

• Sisteme yüklenen evraklar dışında herhangi bir belge getirmelerine gerek bulunmamaktadır.

Kurumlararası Yatay Geçiş ile Kayıt Hakkı Kazanan Öğrencilerimizin

• Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • 2 Adet Fotoğraf
  • Kayıtlı olduğu üniversiteye giriş yaptığı sınav türüne göre ÖSYS/YKS/DGS Sonuç Belgesi ve Yerleştirme Belgesi (Halen kayıtlı olduğu bölümden farklı bölüme müracaat edeceklerden LYS sonuç belgesi)
  • Öğrenci Belgesi (Güncel tarihli ve onaylı olması gerekmektedir)
  • Transkript (2 adet güncel ve onaylı) (Hazırlık sınıfından gelenler hariç)
  • Ders içerikleri (Hazırlık sınıfından gelenler hariç)
  • Disiplin Durum Belgesi (öğrenci belgesi veya transkriptte belirtilmiş ise ayrıca belge istenmemektedir.)
  • Ek Madde-1 kapsamında yatay geçiş yapmadığına dair belge
  • Yatay Geçişe Engel Bir durum Olmadığına Dair Belge (Önemli bir belge olup kayıt esnasında mutlaka sunulması gerekmektedir)
  • Zorunlu Hazırlık koşulu olan bölümlere başvuru yapan öğrenciler Yatay Geçiş kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra İngilizce Yeterlilik Sınavına girmek zorundadır.